Υπηρεσίες

Προσφερόμενες υπηρεσίες

Γενικός Οικογενειακός Ιατρός

Ο γενικός ιατρός προσεγγίζει ολιστικά τον ασθενή και αναλαμβάνει τον συντονισμό της φροντίδας του αναφορικά με άλλους επαγγελματίες ή φορείς παροχής υγείας. Ο ίδιος δύναται να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει πληθώρα παθολογικών καταστάσεων και είναι υπεύθυνος και για την παρακολούθησή τους. Η φροντίδα υγείας προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενή, καθώς και στο κοινωνικό και οικογενειακό πλαίσιο που αυτός βρίσκεται.

Σύνοψη Υπηρεσιών

Κόστος Υπηρεσιών

Η κοστολόγηση των υπηρεσιών υγείας είναι μια διαδικασία εγγενώς προβληματική. Η εκτίμηση από ιατρό μπορεί να κρίνεται, αναλόγως την περίσταση, απο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα μέχρι και υπηρεσία πολυτελείας. Προτρέπω τους πελάτες/ασθενείς μου να εμπλακούν σε ανοιχτή συζήτηση μαζί μου όταν τίθεται οικονομικό ζήτημα.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος:

– Επίσκεψη για έως 1 ώρα: 50 €.

Για κάθε έξτρα 15 λεπτά πλέον της πρώτης ώρας το κόστος αυξάνεται κατα 10€.

Κάθε επίσκεψη περιλαμβάνει μια επανεκτίμηση απο κοντά ή τηλεφωνικά εντός 1 μήνα.

– Κατ’οίκον Εκτιμήσεις: +20 και +30 εντός και εκτός Παροικιάς αντίστοιχα. Για ασθενείς με δυσκολία μετακίνησης, το τακτικό κατ’οίκον δεν έχει έξτρα χρέωση.

– Αιμοληψία κατ’οίκον και μεταφορά σε μικροβιολογικό εργαστήριο (με ή χωρίς συνταγογράφηση): +30€.

– Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων γίνεται κατόπιν λήψης πλήρους ιστορικού και δημιουργίας φακέλου ασθενή. Αναλόγως του χρόνου που θα απαιτηθεί, η πρώτη συνταγογράφηση μπορεί να χρεωθεί ως επίσκεψη. Οι εξετάσεις συνταγογραφούνται στο πλαίσιο το πλάνου που θα συνδιαμορφωθεί με τον ασθενή ή κατόπιν οδηγίας άλλου ιατρού ο οποίος και θα τις εκτιμήσει. 

– Η σύνταξη ιατρικής έκθεσης για χρήση απο ασφαλιστική εταιρεία χρεώνεται 50% επιπλέον του κόστους της επίσκεψης.

– Για πληρωμή με POS o πελάτης επιβαρύνεται με την προμήθεια της κάρτας 1,5%.

– Για παροχή υπηρεσιών σε γκρουπ, σκάφη και VIPs καθώς και για Σαββατοκύριακα, αργίες και μη εργάσιμες ώρες, τιμές είναι διαφορετικές.

Τελευταία ενημέρωση: 9/6/2024

Ολοκληρωμένη Φροντίδα Ηλικιωμένων

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς αποτελούν πρόκληση για τον ιατρό της πρωτοβάθμιας, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας και της επακόλουθης πολυφαρμακείας. Ιδιαίτερα στην Πάρο, παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο ένας ασθενής να έχει πολλούς θεράποντες ιατρούς για τις παθήσεις του, αλλά κανέναν που να έχει πλήρη εποπτεία της συνολικής του υγείας. Είναι απαραίτητο κάθε ασθενής να έχει έναν ιατρό εμπιστοσύνης, που θα αφιερώσει χρόνο για να συλλέξει και να οργανώσει το πλήρες ιστορικό του και που θα συντονίζει την παρακολούθησή του, με την εμπλοκή των υπολοίπων θεραπόντων ιατρών.

Ενδεικτικά, ο γενικός ιατρός αναλαμβάνει την παρακολούθηση καταστάσεων όπως: Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία, Οστεοπόρωση, Καρδιακή Ανεπάρκεια, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), Άσθμα, Χρόνια Νεφρική Νόσος, νόσος Alzheimer, νόσος Parkinson σε συνεργασία με πιο εξειδικευμένους συναδέλφους όπου αυτό απαιτείται.

Παρηγορητική - Ανακουφιστική Φροντίδα Κατ οίκον

Σύμφωνα με το Κέντρο Προχωρημένης Ανακουφιστικής Φροντίδας των ΗΠΑ, η παρηγορητική φροντίδα ορίζεται ως “η ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους με σοβαρή νόσο που εστιάζει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και το άγχος, βελτιώνοντας την ποιότητα υγείας για τον ασθενή και τους αγαπημένους του.” Η παρηγορητική φροντίδα παρέχει βοήθεια σε ασθενείς, οικογένεια και φροντιστές μέσα από τις εξής παρεμβάσεις:

α)  εκτίμηση συμπτωμάτων και αντιμετώπιση

β)  βοήθεια στην λήψη αποφάσεων σχετικά με τα οφέλη και τις επιβαρύνσεις των διάφορων θεραπειών.

γ) βοήθεια στην λήψη αποφάσεων σχετικά με τους στόχους της θεραπείας 

δ) διευκολύνοντας την συνεργασία και την ομαλή μετάβαση μεταξύ των παρόχων υγείας (σπίτι, νοσοκομείο, γηριατρείο)

 

Σε ηλικιωμένους ασθενείς ειδικότερα, η ανακουφιστική φροντίδα επικεντρώνεται στον περιορισμό της λειτουργικής και γνωστικής έκπτωσης, στην μείωση της εξάντλησης των φροντιστών και στην ανακούφιση σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων. Είναι σημαντικό να γίνει ξεκάθαρο ότι περιλαμβάνει και τις παρεμβάσεις παράτασης της ζωής χωρίς όμως να τους δίνει την απόλυτη προτεραιότητα όπως ας πούμε θα συνέβαινε σε εναν νεότερο άνθρωπο με προοπτική πλήρους αποκατάστασης μετά από μια ασθένεια. 

 

Ιδανικά, η παρηγορητική φροντίδα προσφέρεται από εξειδικευμένη ομάδα που μπορεί να περιέχει εκτός από ιατρούς, νοσοκόμους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ιερωμένους.

Συνταγογράφηση και Απο-συνταγογράφηση

Έλεγχος και συνταγογράφηση χρόνια αγωγής.

Επιπλέον, εφαρμόζεται απο-συνταγράφηση (deprescription). Η αποσυνταγογράφηση αποτελεί μέρος της ορθής συνταγογράφησης και είναι η σχεδιασμένη και υπο επίβλεψη μείωση ή διακοπή φαρμάκων τα οποία είτε βλάπτουν, είτε δεν παρέχουν πια όφελος. Με το πέρας της ηλικίας ή την επιδείνωση της υγείας, η δόση και το όφελος κάποιων φαρμάκων πρέπει να επαναξιολογηθούν. Ειδικά στην χώρα μας που η παρακολούθηση των ασθενών παραμένει κατακερματισμένη σε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων χωρίς έναν να επιβλέπει την συνολική εικόνα, η χρήση δυνητικά επικίνδυνων φαρμάκων ή συνδυασμών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Η δε διακοπή αυτών των μη απαραίτητων φαρμάκων συνδέεται με βελτιωμένη ποιότητα ζωής και μείωση της νοσηρότητας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η ορθή συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων εξυπακούεται πως γίνεται με σύμφωνη γνώμη του ιατρού και όχι μόνο κατ’επίκληση του ασθενούς.

Ψηφιοποίηση ιατρικού φακέλου

Πολύ συχνά μαζεύεται μεγάλος όγκος από χαρτιά με εξετάσεις, εργαστηριακά αποτελέσματα, διαγνώσεις από ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, τόσα που είναι αδύνατο για έναν ιατρό που βλέπει τον ασθενή για πρώτη φορά να καταλάβει τι συμβαίνει. Δίνεται εδώ η δυνατότητα να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα όσων πια δεν χρειάζονται, να γραφτεί ένα συνολικό ενημερωτικό σημείωμα και επιπλέον να δοθούν όλα σε ηλεκτρονική μορφή στον ίδιο ή/και στην οικογένεια του. Αυτό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να λαμβάνει πιο στοχευμένη φροντίδα ένας ασθενής όταν επισκέπτεται για πρώτη φορά ένα ιατρό σε κάποιο τακτικό ραντεβού, αλλά κυρίως σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης όπου πρέπει να επισκεφθεί νοσοκομείο, ειδικά όταν δεν συνοδεύεται απο άτομο που έχει γνώση της κατάστασής του.

Έκτακτα Περιστατικά

Υπάρχει εμπειρία στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών από όλο το φάσμα της ιατρικής, είτε πρόκειται για παθολογικά αίτια είτε για τραύμα. 

Για μη επείγουσες καταστάσεις στείλτε μήνυμα μέσω της σελίδας και ο ιατρός θα απαντήσει μόλις το δει.

Σε επείγουσες περιπτώσεις καλέστε κατευθείαν στο 697 481 2858. Μπορείτε να δείτε την διαθεσιμότητα στην αρχική σελίδα.

Προληπτικός Έλεγχος

Ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό προτείνονται, βάσει κατευθυντήριων οδηγιών, συγκεκριμένες εξετάσεις ανά καθορισμένα χρονικά διαστήματα για πρώιμη διάγνωση.

Εμβολιασμοί ενηλίκων και παιδιών

Πραγματοποιούνται για όλες τις ηλικίες σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Εμβολιασμών.

Επισκέψεις Κατ οίκον

Ιδιαίτερα για ανθρώπους με κινητικούς περιορισμούς δίνεται η δυνατότητα εξέτασης κατ οίκον.

Συνεννόηση με ασφαλιστικούς φορείς για οργάνωση διακομιδής

Σε περίπτωση που η πάθηση χρήζει γρήγορης διακομιδής, δύναται ο ιατρός να μεσολαβήσει για την διεκπεραίωση της.

Ολιστική προσέγγιση για ευεξία σώματος και νου